Hornet XC

Danler reet

Reen hankinnan usein kysyttyjä kysymyksiä ja nopea esittely rekimalleista.

Reki kannattaa valita omien mieltymysten, valjakon koon ja tulevan käyttötarkoituksen mukaan. Danler reet ovat erittäin kevyitä ja monet niistä kulkevat hyvin jo pienelläkin koiramäärällä. Reen valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös sen kuljetettavuus ja käytössä oleva kuljetuskalusto. On hyvä myös huomioida onko valjakko kasvamassa sillä reki on monivuotinen harrastuskampe.

Aloittelevan harrastajan reet:
Husky Buggy
: erinomainen ja edullinen vaihtoehto pienestä ja kevyestä sekä pieneen tilaan pakkautuvasta reestä. Suosittelemme tätä rekeä 1-2koiran valjakoille ja mikäli valjakon kokoa ei ole tarkoitus kasvattaa. Husky Buggy.n rekipussiin mahtuu mukavasti eväsretkikamppeita ja se soveltuu pienimuotoiseen ja kohtuullisen rauhalliseen menoon helpohkoilla reiteillä.
Snowder: On täysiverinen reki, monenlaiseen harrastamiseen pienellä valjakolla (parhaimmillaan 2-4 koiran valjakolla). Reki sopii myös pienikokoisille ihmisille ja se on kevyt käsitellä sekä helppo ohjata. Erinomainen reki opetella reellä ajamisen taitoa. Rekipussiin mahtuu sopivasti retkikamppeita ja reen ajettavuus riittää reippaampiinkin vauhteihin sekä vaativampiin ajomaastoihin. Tällä reellä voi hyvin käydä myös kokeilemassa kilpailemista ja reellä voi hyvin lähteä vähän pehmeämmillekin urille.

Reet kilpaurille, tavoitteelliseen harrastamiseen ja ammattilaisille:
Hornet XC:
Sprinttikilpaurilla kaikkein eniten nähty reki. Nopea, tarkka ja kevyt ohjata ja ajaa. 
Hornet on kuitenkin reki joka sopii monenlaisille valjakoille ja se kulkee mukavasti jo yhdelläkin koiralla. Tästä reestä ei ominaisuudet lopu kesken vaikka valjakko kasvaisi. Pakkautuu pieneen tilaan ja mahtuu jopa moniin henkilöautoihin.
Hornet Open: Kilpareki isommille valjakoille, reen ominaisuudet ja koko luokka on sama kuin Hornet XC mutta Hornet Open reessä ajaja on hiukan taaempana antaen paremman painojakautuman isolla valjakolla ajettaessa.
European Open: Klassinen ja kevyt, tarkasti ohjautuva ja nopea reki. European open soveltuu paremmin isokokoisemmille kuskeille, tai mikäli toivoo reen olevan hiukan jämäkämmin ohjattava.
Vaikka yllämainitut reet on tehty isommille valjakoille ne kulkevat kaikki mukavasti jo kahdesta koirasta ylöspäin.

Odyss MD: Erittäin monipuolinen reki niin retkeilyyn, treeneihin kuin kilpailemiseenkin. Tähän rekeen voit ottaa myös kyytiläisen ja reen ajettavuus säilyy hyvänä myös kuorman kanssa. Reen ohjattavuus on tarkka ja ominaisuudet erinomaiset niin vahdikkaassa menossa, haastavilla urilla kuin kuormankin kanssa ajettaessa. Odyss MD reki on tehty isommille valjakoille, mutta reki kulkee mukavasti pienilläkin valjakoilla aina kolmesta koirasta eteenpäin.
Grand Odyss: reki pitkille matkoille ja vaelluksille. Tässä reessä ei ole tingitty mistään, mutta tilaa rekipussissa on reippaasti. Odyss Md:n "isoveli"

Kuinka kauan kestää toimitus, kun tilaan reen tai varaosan verkkokaupastanne?
Reen toimitus Suomessa kestää keskimäärin 2 arkipäivää ja reki toimitetaan Postnord kautta kotiin.

Mitä maksuvaihtoehtoja on tarjolla / voinko maksaa erissä?
Verkkokaupassamme on maksutapoina korttimaksut ja Klarna. Klarna tarjoaa myös muita maksutapoja, luottopäätös/maksuratkaisu on kuitenkin aina Klarnan ja asiakkaan välinen, voit tutustua Klarnan vaihtoehtoihin klarna.fi sivuilla. 

Haluan maksaa tilille / yritysasiakkaat?
Tee tilaus meille sähköpostilla tai puhelimitse. Teemme reestä laskun antamillasi laskutustiedoilla (reki lähetetään kun suoritus näkyy tilillämme).

Haluaisin ostaa reen mutta en löydä sitä verkkokaupasta/ kannattaako minun tilata reki ennakkoon?
Rekiä tehdään ennakkotilausten mukaan rajoitetut määrät joka kaudelle, vaikka meille tulee ennakkoon tilattujen rekien lisäksi myös "vapaita" rekiä, niin ne eivät aina riitä kaikille halukkaille. Tästä syystä kannattaa tehdä ennakkotilaus, jolla varmistat reen haluamassasi värissä. Ennakkotilaukset tehdään elokuun loppuun mennessä ja reet saapuvat marras/joulukuun taitteessa Suomeen.
Mikäli kuitenkin haluaisit jonkin tietyn reen ehdottomasti mahdollisimman pian. Ota yhteyttä niin selvitämme saatavuuden. Otathan kuitenkin huomioon että yksittäisen reen rahtihinta nostaa reen hintaa jonkin verran.  

Kuinka teen ennakkotilauksen?
Ennakkotilauksen voi tehdä verkkokaupasta (ennakkotilaus tuotteet avataan heinäkuussa) tai sähköpostilla myynti @ kuninkaanlemmikki.fi Maksettuasi varausmaksun reki tilataan sinulle haluamassasi värissä. Loppuosa reestä suoritetaan kun reet tulevat Suomeen, kuitenkin viimeistään vuoden loppuun mennessä (mikäli loppusummaa ei suoriteta vuoden loppuun mennessä, varaus raukeaa ja varausmaksua ei palauteta). Saat reen saapumisesta tiedon sähköpostiisi ja ohjeet loppusumman suorittamista varten, kun reki on maksettu kokonaisuudessaan sen toimitus Suomen sisällä tapahtuu parissa päivässä. Toimitus sisältyy reen hintaan.

Voinko ottaa rekeen kyytiläisen?
Odyss Md ja Grand Odyss ovat rekiä joihin voi ottaa kyytiläisen ja nämä reet ovat hyviä ajaa myös vaellusvarusteiden kanssa. Muita rekiä ei ole suunniteltu kyytiläisen kuljettamiseen. Reet on suunniteltu niin että rekipussiin voi ottaa mukaan keveitä varusteita tai väsähtäneen koiran, varsinaista painorajaa ei voi yksiselitteisesti antaa. Kuorma vaikuttaa reen ajettavuuteen ja reen kuormaus on tehtävä aina omaa harkintaa käyttäen. Valjakon koko, ajajan taidot, ajettava matka, vauhti ja maasto vaikuttavat kaikki kuormaukseen ja siihen minkä verran rekeä voi kuormittaa. Tällä perusteella on hyvä arvioida tilannekohtaisesti minkälaista kuormaa rekeen laittaa. Yleisesti ottaen rekiin joissa on saman tyyppinen pohjaratkaisu kuin Odyss Md reessä (Snowder ja husky buggy) on helpompi sijoittaa kuormaa, on kuitenkin hyvä muistaa että näissä pienissä reissä kuorma vaikuttaa ajettavuuteen huomattavasti, eikä niiden koriosaa ole tehty henkilökuljetuksiin. 

Saako reen taitettua kasaan?
Husky buggy, Snowder, Odyss Md ja Grand Odyss taittuvat siten että ohjauskaaren voi laskea alas. Tähän tarvitset erillisen työkalun jolla irroitetaan/kiinnitetään pultit (2kpl) ohjauskaaressa. Reki siis menee reen pituiseen tilaan mutta sen saa "littanaksi"
Hornet XC, Hornet Open, European Open taittuvat kasaan siten että niistä irroitetaan jalakset (sukset) ja tämän jälkeen reen koriosa voidaan taittaa "kahtia". Näiden rekien kasaanlaittamisessa ei tarvita työkaluja.

Kohtasin lenkillä puun ja nyt tarvitsisin varaosia, kuinka pitkä on toimitusaika? 
Meillä on yleensä aika hyvin yleisimpiä varaosia varastossa, tällöin toimitusaika on noin 2 päivää. Muussa tapauksessa ota yhteyttä ja selvitetään saatavuus, sekä hinta, tällöin arviotu toimitusaika on noin 2-3viikkoa

Tarvitseeko jalaksia voidella?
Suosittelemme voitelemaan ainakin kilparekien jalakset, tällöin saat reestäsi parhaan hyödyn. Jalakset myös säilyvät parempana pidempään. Jalasten voitelu ei juurikaan eroa luistelusuksien voitelusta, joten hyviä vinkkejä on tarjolla runsaasti.
Treeni-, retki-, vaellus ym. yleiskäyttöön suunniteltujen rekien jalasten voitelu ei ole välttämätöntä. 

Jalakset / pohjamuovit ovat kuluneet, voiko niitä uusia? 
Hornet XC ja Open sekä European Open rekiin on saatavilla useita eri jalasvaihtoehtoja, joten jalasten uusiminen on erittäin helppoa. Jalaksia (suksia) voi myös huollattaa suksien huoltoja tekevissä urheiluliikkeissä. Näihin rekiin voi treenikäyttöön hankkia myös vaihtomuoveille tarkoitetut jalakset tai ruuvata vanhoihin jalaksiin kiskot jolloin niissä voi käyttää vaihtomuoveja.
Husky buggy, Snowder, Odyss Md ja Grand Odyss tulevat valmiiksi vaihtomuovijalaksilla. Vaihtomuovien vaihtaminen on erittäin helppoa. Yksi ruuvi edestä auki ja vanhan muovin saa liu-utettua pois sekä uuden muovin työnnettyä tilalle, tämän jälkeen vain ruuvi kiinni edestä. 

Tarvitsenko jotain muuta reen lisäksi?
Tarvitset lisäksi koirat ja liinat, ei muuta kuin menoksi... Reki itsessään on ajovalmis paketti.
Lumiankkuri ja dyneema snap ovat yleisimmät reen lisäksi ostetut tuotteet, ankkuriköysiä on myös saatavilla valmiina vaihtoehtoina. Sieppausköysi, liinat (ja jousto), ankkuriköysi ja reki (sekä starttinaru) kiinnitetään kaikki toisiinsa dyneema snapillä tai kiipeilylukolla. Huomaathan että lähtötilanteeessa koirat on kiinnitettavä niin että vetovoima tulee suoraan liinoista kiinnityspisteeseen, siten että reki itse ei rasitu/ole välikappaleena.  

Mitä värejä rekiin on saatavilla?
Husky Buggy on pääasiallisesti saatavilla sinisenä ja punaisena. Snowder on pääasiassa saatavilla sinisenä ja punaisena, mutta myös musta väri on välillä onnistunut.
Muut rekimallit on saatavilla ennakkoontilattun
 Green; dark grey; grey/silver; orange; yellow; violet; blue; red; dark red/bordeaux; black; olive; sand; white; pink; ochre; purple 

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}